Отново гордост за антимовци…

 
Поздравления за Ели Велева!
Резултати от конкурс „Човекът, творящ добро”
Регионална библиотека „Николай Вранчев”, в партньорство с Регионално управление на образованието – Смолян, обявява резлутатите от конкурса на тема: „Човекът, творящ добро”, посветен на 140 г. от рождението на Йордан Йовков. В конкурса взеха участвие 27 ученици от област Смолян и от други градове на страната – Видин, София, В. Търново Петрич и др.
Компетентно жури в състав – г-жа Мария Сотирова – старши експерт по български език и литература в РУО-Смолян, Мария Маргаритова – филолог и уредник в РИМ, Петя Тодорова – експерт-библиотекар в РБ „Н. Вранчев” провери и оцени получените есета като спази критериите за оценка, посочени в плаката.
Журито не присъжда първо място, тъй като от представените конкурсни текста липсва есе, което да бъде ясно и ярко откроено съгласно поставените критерии за оригиналност и въздействие. По тази причина комисията реши да присъди две втори награди и една трета награда.
Резултати:
II награда – Магдалена Боиклиева, XI клас, СУ ”Антим Първи”, Златоград
II награда – Калина Илиева, XI клас, СГСАГ, София
III награда – Ивана Пелтекова, IX клас, ЕГ ”Иван Вазов”, Смолян
Поздравления на наградените!
Поради усложнената епидемиологична обстановка в страната и съобразно предписанията на Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването, отличените участници ще получат наградите си индивидуално или по пощата.
Класиралите се на второ място получават грамота и ваучери на стойност – 40 лева, за трето място грамота и ваучер на стойност 30 лева за закупуване на книги от книжарница „Хеликон” на територията на цялата страна.
Благодарим на всички за участието в конкурса и се надяваме, че с тази тема сме провокирали повече младежи да се докоснат до автора творящ добро – Йордан Йовков и неговите герои. Пожелаваме на всички Вас здраве, успехи и любов към книгата и четенето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *