„Животът не е резервна част“ е мото на европейското послание при тазгодишното възпоменание по повод 17 ноември-денят за почитане на жетрвите от ПТП

Редица инициативи в СУ „Антим I”отбелязаха този ден. Със свои рисунки учениците станаха съпричастни към събитието и изразиха своята отговорнност за безопасността на пътя. В петминутката по БДП в края на учебния ден учителите запознаха учениците с инициативата за отбелязването на деня, страшната статистика за войната на пътя и отговорността на всеки от нас за опазване на собственото здраве и това на останалите участници в движението. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите в пътно-транспортни произшествия.

Доброволци от Българския младежки червен кръст и Училищната комисия по безопасност на движение по пътищата при СУ „Антим I”, съвместно с Районно полицейско управление-Златоград  почетаха паметта на загиналите при ПТП, полагайки цветя на пешеходната пътека в центъра на града. Сирените и почитта са знак да запазим здравето и живота, с което ще гарантираме пред себе си и пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е наша лична мисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *