Антимовец с място в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България

Никола Пехливанов от 10 клас е поканен в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България, организиран съвместно с ЦЕРН от Физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН по проект OSOS (Отворени училища за отворено общество) по европейска програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“. В конкурса за място в класа той се състезава с ученици от 15 до 19 години от цялата страна с мотивационно есе на английски език и препоръка от учителя си по физика Росица Въргова.
За учениците от СУ „Антим I“ във връзка с участието им във финалния кръг на международния конкурс „PARTICLES4U“ българските учени от Международната организация за популяризиране на физиката на елементарните частици IPPOG подаряват виртуална визита в Европейската организация за ядрени изследвания, Швейцария, на 26.03.2018 г. от 14,00 часа, във връзка с участието им във финалния кръг на международния конкурс „PARTICLES4U“.
Поздравяваме Никола Пехливанов и госпожа Въргова за ентусиазма, познанията и креативността им и им пожелаваме да достигат до големите постижения в науката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *